Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Nyíregyháza, a katonaváros”

Szöveg: Schwarcz Viktória tartalékos százados | Fotó: Kormányné Mogyorós Marianna |  2020. január 23. 8:03

A magyar kultúra napja alkalmából szervezett ünnepséget az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ (MH 2. TVE HOKK) január 20-án, a területvédelmi ezred szeptemberben átadott parancsnoki épületében Nyíregyházán.

1596075404

A város immár 150 éves katonamúlttal büszkélkedik, ennek tiszteletére bemutatták a „Nyíregyháza, a katonaváros" című hadtörténelmi témájú kiállítást. Polyák András ezredes, az ezred parancsnoka beszédében kiemelte az alakulat meghatározó szerepét a Magyar Honvédségben, valamint annak jelentőségét, hogy Nyíregyháza újból katonavárossá vált.

Hangsúlyozta, hogy a katonaélet ismételt megjelenésével még fontosabb szerephez jut a katonai hagyományok ápolása, az oktatási-, nevelési és kulturális rendezvények, előadások szervezése az ezredhez tartozó Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ közreműködésével.

1596075404

A kiállítást dr. Bene János történész, címzetes múzeumigazgató nyitotta meg, akinek saját gyűjteményét tartalmazza a kiállítás. A 12 tablóból, egyenruhákból, fegyverekből, felszerelési tárgyakból összeállított tárlat Nyíregyháza katonamúltjának fontos fejezeteit tárja a látogatók elé.

Az MH 2. TVE HOKK a jövőben is számos hadtörténeti szempontból kiemelt jelentőségű rendezvény szervezésében vesz részt, amely hozzájárul a honvédelmi nevelés népszerűsítéséhez és a tartalékos rendszer minél szélesebb körben történő megismertetéséhez.

1596075404
Címkékkiállítás