Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Oroszlánokkal közösen

Szöveg: Galambos Sándor |  2017. december 15. 18:33

A kecskeméti Szent László Lions Club felkérésére, fogyatékkal élők klubdélutánjának előkészítésében és lebonyolításában segítettek az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának munkatársai.

1596042608

Első alkalommal vettek részt a felnőtt fogyatékosok nappali foglalkoztatójának rendezvényén katonák. Durgó Tamás őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodavezetője és helyettese, Gáldonyi Sándor százados az önkéntesek csoportjához csatlakozva segítették az intézmény Mosoly klubja legutóbbi rendezvényének lebonyolítását.

1596042609

A Kecskeméti Szent László Lions Club felkérésére részt vállaltak többek közt a terem takarításában, feldíszítésében, az ételek előkészítésében, az üdítőitalok kínálásában és bekapcsolódtak a kézműves foglalkozásokba is.

A Kecskeméti Szent László Lions Clubot 1997-ben alakította egy baráti társaság. Jelenleg a pártoló tagok és a tagjelöltek mellett harmincan vesznek részt aktívan a napi karitatív munkában. Céljaik azonosak a Lions mozgaloméval: önzetlen segítséget nyújtani a sérült, beteg, elesett, boldogtalan embertársainknak – tekintet nélkül nemzetiségükre, vallási hovatartozásukra és politikai beállítottságaikra. Vezetői révén a kecskeméti klub szorosan kötődik a honvédséghez. Zónaelnöke ugyanis Bus Gábor nyugállományú ezredes, aki nyugállományba vonulásáig az egykori MH Kelet-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka volt, a soros elnök, Koncsik István önzetlen munkáját pedig idén, a honvédelem napja alkalmából dr. Simicskó István honvédelmi miniszter I. osztályú Honvédelemért Kitüntető Cím adományozásával ismerte el.

1596042609
* * *

A Lions Klubok Nemzetközi Szövetségét 1917-ben Chicagoban alapították, mára a világ legnagyobb humanitárius célú klubrendszerben működő szervezete lett. Alapításának egyik célja az első világháborúban látássérült katonák megsegítése volt. A nemzetközi szövetség a világ 206 országban van jelen, 46 000 klubban mintegy 1,35 millió tagot számlál. Az ENSZ és a WHO felkérésére, 1925 óta a mozgalom egyik fő célja a látás megóvása és a látásukban korlátozott emberek segítése. Hazánkban harminckilenc klub működik közel ezer taggal.

1596042609

Fotó: a szerző felvételei