Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Országos szintű személyügyi továbbképzést tartottak

Szöveg: Burján Beatrix Éva alezredes és Suták Norbert őrnagy |  2017. január 14. 19:02

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Központi Személyügyi Nyilvántartó Osztálya egy napos szakmai továbbképzést szervezett a HM Védelemgazdasági Hivatal Aba utcai épületében a napokban.

1596026143

A rendezvényen a Magyar Honvédség valamennyi szervezetének személyügyi szerve képviseltette magát. A továbbképzés három fő témája a hivatásos és szerződéses katonákat érintő fokozati vizsgakötelezettség, a honvédelmi illetményalap emelkedése, valamint a polgári állomány bérezését befolyásoló minimálbér és a garantált bérminimum növekedése volt.

Az oktatással egybekötött konzultációt Takács Tamás ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettese nyitotta meg. Ezt követően a Központi Személyügyi Nyilvántartó Osztály szakértői tartottak elméleti és gyakorlati oktatást. A foglalkozás első felében a személyi állomány részletes előadást hallhatott a katonák fokozati vizsgakötelezettségének megállapításáról, majd az elméleti részt a HM Költségvetés Gazdálkodási Információs Rendszerben (HM KGIR) a fokozati vizsga eredményeinek nyilvántartása és kiértékelése érdekében végrehajtott humán informatikai fejlesztések ismertetése követte, konkrét példák bemutatásával.

1596026143

A személyügyi referenseknek már az előadás alatt lehetőségük nyílt szakmai kérdések felvetésére, amelyek megválaszolását a HM Humánpolitikai Főosztály, a HM Védelemgazdasági Hivatal, valamint a HVK Személyzeti Csoportfőnökség képviseletében meghívott szakértők segítették. A rendezvény második felében a 2017. évi katonai, illetve polgári illetményváltozások technikai kezelését mutatták be a HM KGIR alkalmazásban. A foglalkozáson résztvevők aktívan, az együttgondolkodás jegyében tették fel kérdéseiket, vitatták meg az egyedi eseteket.

1596026144

Fotó: Ifju Tímea főhadnagy