Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összetett harcászati gyakorlaton vettek részt a hódmezővásárhelyi katonák

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: Petrovics Renáta |  2020. június 30. 7:30

Éleslövészettel egybekötött komplex harcászati gyakorlaton vett részt június végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár század harccsoportja.

1596081548

A századharccsoport feladata nagy távolságú átcsoportosítással kezdődött, majd a szomódi lőtéren – a körletfoglalást követően – szakaszszintű éleslövészettel folytatódott. A feladatban résztvevő katonál hetvenkét órán keresztül folyamatosan teljesítették a kapott harcászati feladatokat, majd a gyakorlat az erők visszacsoportosításával ért véget.

1596081550

A lövészetet megtekintette dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettese, Szloszjár Balázs dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka, valamint Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka is.

Szloszjár dandártábornok elégedett volt a feladatok végrehajtásával. Értékelésében kiemelte: az utóbbi időben hasonlóan összetett, nagy távolságú menetet követően éleslövészettel egybekötött gyakorlat nem volt. „Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái ismét bebizonyították, hogy felkészültek az alakulat alaprendeltetéséből eredő feladatokra. Emellett a feladat kapcsán ismét megmutatkozott a Magyar Honvédség alakulataival, különösen pedig a tatai dandárral kialakult kiváló együttműködés" – összegezte a parancsnok.

GALÉRIA