Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összeült a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport

Szöveg: Faragó Fanny |  2019. július 22. 12:07

Budapesten, a tárca Balaton utcai objektumában július 19-én, pénteken tartotta soron következő ülését a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport.

1599206396
A Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport feladati közé tartozik – többek között –, hogy figyelemmel kísérje a nyugállományú katonák, a hozzátartozói ellátásban részesülők és a honvédségi nyugdíjasok helyzetét, életkörülményét.

Az ülést Szabó József ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Főnökségének vezetője, a munkacsoport titkára moderálta. A részvevők a Magyar Honvédséggel szoros kapcsolatot ápoló, nyugállományú katonákat és honvédségi nyugdíjasokat tömörítő civil szervezetek – Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, a Honvédszakszervezet, a Honvédségi Dolgozók Országos Szakszervezete, a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége – elnökei és képviselői, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség az idősekről történő gondoskodás feladataiban érintett szervezeteinek képviselői voltak.

1599206396
Szabó József ezredes köszöntőjét követően dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka tartott tájékoztatót a nyugállományúak egészségügyi ellátásával kapcsolatban. Beszédében kitért a Honvédkórház eljárási rendjének egyszerűsítésére, valamint a várakozási idők és a várólisták csökkentésének lehetőségeire. A szociálisan rászorulók megsegítésének tapasztalatairól és a jövőbeli feladatokról Szűcs Imre ezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka beszélt.

Előadását követően az Obsitos Program rendszeréről és aktualitásairól szólt Varga András ezredes, a HM Humánpolitikai Főosztály Humánstratégiai Osztályának megbízott vezetője. A napirendi pontok között szerepelt továbbá a nyugállományú katonák és a szociális gondoskodási körbe tartozók rekreációjának 2019. évi helyzete és annak tapasztalatai, amit Szabó József ezredes összegezett. Végül az idősügy aktuális kérdéseire tértek ki az ülés résztvevői.

1599206397
Fotó: a szerző felvételei