Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Őszi nagyvásár Debrecenben

Szöveg: Smidróczki Róbert főhadnagy |  2016. október 15. 19:15

A tavaszihoz hasonlóan az őszi Mihály-napi Országos Kirakodóvásáron is nagy sikert arattak a katonák október 8-9-én, Debrecenben.

1596021608
 

 

Az évente két alkalommal megrendezett Mihály-napi vásár Magyarország legnagyobb országos kirakodóvására, melyen közel 1200 kereskedő kínálja termékeit, árucikkeit az érdeklődők számára. A rendkívül népszerű, több százezer embert vonzó rendezvényen az idei évtől a Magyar Honvédség is képviselteti magát. Ennek megfelelően az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság debreceni központjának katonái immár második alkalommal üzemeltetettek toborzó pontot az eseményen, illetve a bátrabbak az Airsoft lövészetet is kipróbálhatták a lőpályán. Sokakat vonzott a felépített „katonai terület", ahol a toborzók mellett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár technikai bemutatója, illetve a Szent László Hadosztály Honvéd Hagyományőrző Egyesület kiállítása is helyet kapott.

„Örömmel tapasztaltuk, hogy akadt olyan kíváncsiskodó – aki miután megszemlélte a kiállított eszközöket, illetve tájékoztattuk a katonai szolgálatvállalás lehetőségéről – komolyan elgondolkodott azon, hogy a katonai pályán helyezkedik el. Bízunk benne, hogy az elhatározást tettek követik, és hamarosan találkozunk majd velük a toborzó iroda ügyfélszolgálatán."– fogalmazott Tóth Imre százados, a központ toborzó részlegének vezetője.

1596021609

Fotó: Tóth Imre százados