Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályakezdő hadnagyok Tatán

Szöveg: Petrovics Renáta |  2014. szeptember 3. 14:44

Megkezdték szolgálatukat a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárnál az augusztus 20-án esküt tett hadnagyok. Patkó Dömötört, Takács János Kadosát, Kelemen Csanádot, Maczonka Mátyás Mártont, Pandur Bálintot és Baglyos Pétert az alakulatnál Horváth Gábor dandártábornok, parancsnok köszöntötte.

A pályakezdő hadnagyok érkezése alkalmából tiszti és altiszti állománygyűlést tartottak a dandárnál. Ezen bemutatták az alakulat katonáinak az alakulathoz érkezett, augusztusban avatott tiszteket és azokat az altiszteket, akik júliusban tettek esküt.

1595978132

Horváth Gábor dandártábornok, a tatai dandár parancsnoka hangsúlyozta: a tanulás még csak most kezdődik igazán, a katonai pályájukat most elkezdett tiszteknek és altiszteknek még sok mindent kell megtanulniuk ahhoz, hogy egyszer jó vezető válhasson belőlük.

A dandár parancsnoksága a kötelező előírások és jogszabályok ismertetésén túl arra is figyelmet fordított, hogy a helyi kulturális életet megismertesse az újonnan érkezett kollégákkal, akik a napokban megtekintik Tata város nevezetességeit.

1595978132

Fotók: a szerző felvételei