Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaorientációs nap a győri laktanyában

Szöveg: Csekei Judit százados | Fotó: a szerző |  2019. október 27. 9:34

Több mint kétszáz középiskolás és felső tagozatos általános iskolás diák nyerhetett bepillantást a katonák életébe és ismerkedhetett meg a katonává válás folyamatával az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred által szervezett pályaorientációs napon, október 25-én.

1596070841

A győri és megyei tanintézetekből érkező tanulókat Könczöl Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte, majd Inoka Zoltán törzszászlós, ezred vezénylőzászlós tartott előadást a fiataloknak. A tájékoztatón az érdeklődők megismerhették az alakulat rendeltetését, főbb rendszeresített haditechnikai eszközeit, és hallhattak arról, hogy az alakulat katonáinak milyen teendői voltak a határőrizeti, illetve a katasztrófavédelmi feladatokban. Mindezek mellett szó esett a katonává válás feltételeiről, a felvételi eljárás folyamatáról, a katonai hivatás és életpálya perspektíváiról, a betölthető feladatkörökről és a kereseti lehetőségekről is.

1596070841

A pályaorientációs előadás mellett a rakétaezred fontosnak tartotta, hogy élményt és katonás szórakoztatást is nyújtson a diákok számára: statikus haditechnikai bemutató, paintball-, airsoft- és légpuska-lövészet, íjászat, kézifegyver bemutató, gyakorló kézigránát célbadobás és alaki foglalkozás is várta a diákokat. Ezenfelül a csoportoknak lehetőségük nyílt megtekinteni a jogelőd alakulatok történetét bemutató Csapatmúzeum tárlatát, a Borbála-emlékszobát, továbbá éleslövészeti videókat, valamint a kiállított maketteket és egyenruhákat is.

1596070842

Az idén már második alkalommal megszervezett pályaorientációs nap természetesen csak ízelítőt tudott adni a katonai hivatásból, ugyanakkor a rakétaezred vezetése reméli, hogy az ilyen és ehhez hasonló rendezvények ráirányítják a figyelmet a honvédségre, mint lehetséges munkahelyre és a gyerekek közül egyre többen gondolnak a seregre pályaválasztáskor.

A pályaorientációs nap az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság győri toborzó irodája, valamint a Honvéd Arrabona Sportegyesület együttműködésével valósulhatott meg.

1596070841
Címkékrakéta