Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaorientációs napot tartottak

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. április 7. 6:49

Pályaorientációs napot tartottak a Sopronhorpácsi Általános Iskola tanulóinak március 29-én. A szervezők meghívására a rendezvényen részt vettek az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 19. Területvédelmi Zászlóalj katonái is.

1599200846
A katonák több foglalkozási helyszínen várták az érdeklődő gyerekeket, akik kipróbálhatták állóképességüket és kitartásukat az akadálypályán, részt vehettek alaki foglalkozáson, megtekinthették a rendszeresített kézifegyvereket, majd egy rendkívül látványos dinamikus bemutatónak lehettek részesei, ahol a katonai közelharcban használatos és a mindennapokban is hasznos önvédelmi technikákkal ismerkedhettek meg.

1599200846
Még tart a tanév, de lassan beköszönt a nyár és vele együtt a szünidő. A területvédelmi ezred katonái nagy erőkkel készülnek a nyári honvédelmi táborokra, melyek évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a szülők és a gyerekek körében egyaránt.

Ebben az évben 2200 gyermek töltheti a szünidőt a Magyar Honvédség honvédelmi táboraiban. Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 19. Területvédelmi Zászlóalj katonáival a sárvári honvédelmi és hagyományőrző táborban találkozhatnak a táborozó gyerekek.

1599200847
Fotó: MH HFKP