Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályára irányítás Csongrád megyében

Szöveg: Baranyai Erika Piros tartalékos hadnagy |  2020. március 17. 18:26

Sikeres hónap áll az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központjának katonái mögött. A szegedi toborzók februárban is számos középiskolába látogattak el, hogy népszerűsítsék a katonai hivatást.

1596077186

A szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium diákjai számára már nem volt idegen a katonák jelenléte, hiszen ebben az intézményben a kezdetektől folyik honvédelmi oktatás. Az iskola igazgatónője szerint a katonákkal töltött idő kedvezően hat a fiatalok gondolkodására, viselkedésére.

A szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium fiataljai körében az „Acélkocka" Altisztképzési Rendszer volt népszerű, egy fiatalember rögtön a tájékoztató után fel is kereste a szegedi toborzó irodát, hogy jelentkezzen.

1596077187

A katonai hivatás népszerűsítését nem lehet elég korán kezdeni: a szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulóinak is sok kérdése volt.

A pályaorientációs munkában az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége, valamint az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred vezénylőzászlósai is közreműködtek.