Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztási és képzési kiállítás Szombathelyen

Szöveg: Ferge László őrnagy |  2016. november 18. 19:34

Szombathelyen immáron kilencedik alkalommal rendezték meg a Pályainfo pályaválasztási és képzési kiállítást.

A rendezvényen középiskolák, felsőoktatási és piaci képző intézmények vettek részt, akik standjaiknál igyekeztek segítséget nyújtani a fiataloknak és a foglalkozást váltani kívánó felnőtteknek abban, hogy egy hozzájuk közel álló, képességeiknek megfelelő tudás birtokában léphessenek be a munkaerő-piacra.

1596023412

A vásáron idén is jelen volt az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Vas megyei irodája, amelynek standja nemtől és kortól függetlenül rengeteg látogatót vonzott.
A diákokat elsősorban a honvédséget jellemző életérzés és a hatástalanított fegyverek vonzották, míg a szülőket a gyermekük életpályájának biztosítása fogta meg.

Az iroda munkatársaitól a honvédségi továbbtanulási lehetőségekről, valamint a szerződéses legénységi beosztások felől is érdeklődtek, mások pedig a hadisírgondozás témakörében is fogalmaztak meg kérdéseket.

1596023413

Az iroda tagjainak külön örömet szereztek a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium KatonaSuli-programban résztvevő diákjai azzal, hogy több alkalommal átlátogattak a honvédség standjához és megosztották élményeiket a fiatalabbakkal, segítették őket a fegyverek szét-és összeszerelésében, illetve a honvédelmi teszt kitöltésében.

A Vas megyei iroda ezúton is köszöni a szervezőknek, hogy teret biztosítottak számukra a rendezvényen, mert az ilyen és ehhez hasonló rendezvények segítenek közelebb hozni a társadalom tagjait a Magyar Honvédséghez.

Fotó: 11. KIÉI

CímkékKatonaSuli