Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évfolyam-névadó és faültetés a szentendrei laktanyában

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2016. november 18. 18:02

Az MH Altiszti Akadémia megalakulásának ötödik évfordulója alkalmából tartott ünnepségek sorában az elsőéves honvéd altisztjelölt évfolyam névadóján a végzős hallgatók a hagyományokhoz hűen elültették az évfolyamfát.

A névadományozás során a hallgatói állomány által kiválasztott néhai altiszt nevét veszi fel az évfolyam. Idén a választás Pap Béla gyalogos őrmesterre esett, aki az első világháborúban, a gorlicei áttörés során tanúsított vitéz magatartásával kiérdemelte az I. osztályú Ezüst Vitézségi Érmet. „Bátorsága, harctéri tisztánlátása, hozzáállása és különleges felkészültsége nyomán követendő példaként áll a honvéd altisztjelöltek előtt"– mondta ünnepi beszédében György Valentin elsőéves honvéd altisztjelölt.

1596023411

A másodéves évfolyam fájának elültetésnél Lisztes Bálint honvéd altisztjelölt mondott beszédet. „A faültetés több éves hagyomány az Altiszti Akadémia hallgatói számára. Ez a fa állítson emléket nekünk, másodéveseknek és állítson emléket névadónknak, Tóth János szakaszvezetőnek is, akinek nevét büszkén viseljük, mert katonai magatartása és szakmai felkészültsége példaértékű és követendő számunkra" – hangzottak a leendő őrmester szavai.

Fotó: a szerző felvétele