Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztási kiállítást rendeztek Székesfehérváron

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy, Kocsis Balázs százados | Fotó: a szerzők |  2019. október 29. 7:29

Október 25-én ismét megrendezték a pályaválasztási kiállítást Székesfehérváron, melyen a helyi híradó és vezetéstámogató ezred, a vegyivédelmi zászlóalj és a székesfehérvári toborzók is bemutatkoztak.

1596071111

A pályaválasztási kiállításon a diákok számos helyi vállalkozás és cég ajánlatai közül válogathattak. A kiállítók között idén is ott volt a városban települő két alakulat, azaz az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred és az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj. De megjelentek az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központjának toborzói is.

Az ezred idén az új típusú CZ és BREN fegyverekkel, Kongsberg háti rádióval, híradó eszközzel felszerelt gépjárművel és a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett Renault autómentő gépjárművel vett részt a kiállításon. A híradó ezred katonái nemcsak az éves pályaválasztási kiállításokon vannak jelen, de számos iskolában tartanak pályára irányító előadásokat a Magyar Honvédségről – a legénységi, altiszti és tiszti pálya lehetőségeiről – Székesfehérváron és környékén.

1596071111
1596071111

A vegyivédelmi alakulat katonái atom-, biológiai-, vegyi- (ABV) felderítő eszközöket mutattak be és lehetőséget biztosítottak, hogy a vegyivédelmi védőruhát és gázálarcot is magukra ölthessék az érdeklődők.

Mind a fegyverzettechnikai eszközök, mind pedig a gázálarc kipróbálása nagy sikert aratott idén is. Sok diák érdeklődött a katonák munkájáról, és arról, hogy milyen tanulmányokat kell elvégezniük ahhoz, hogy ők is a Magyar Honvédség tagjai lehessenek.

A most bevonuló fiatalok már a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében kapják meg a kiképzést, ami magába foglalja az újonnan rendszeresített technikai eszközökre való felkészítést is.

1596071111