Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztási kiállítást rendeztek

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2016. november 7. 20:19

A napokban újra pályaválasztási kiállítást rendeztek Székesfehérváron, amelyen város két alakulata, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, illetve és az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj is bemutatkozott.

A kiállításon a diákok számos helyi vállalkozás és cég ajánlatai közül válogathattak. Emellett azonban – a honvédelem iránt érdeklődők örömére – az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred és az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj is részt vett a rendezvényen.

1596022816

A híradóezred katonái az alakulatnál használt híradótechnikai eszközöket, a Magyar Honvédségnél rendszeresített ruházatot, valamint hatástalanított kézifegyvereket mutatták be az érdeklődőknek. A kiállításon a népszerű Kongsberg MRR rádió használatát is megismerhették a látogatók, akik a felpróbálhatták a Magyar Honvédségben rendszeresített repeszálló mellényt is. „Meglepő volt számomra, hogy egy ilyen mellény súlya több mint 20 kilogramm" – mondta az egyik tanuló a „ruhapróbát" követően.

A vegyivédelmi alakulat katonái kézi mentesítő és felderítő eszközöket – mint például sugárzásmérő műszerek, mentesítéshez használt felszerelések, vegyi szennyezést kimutató csőkészlet – mutattak be, és lehetőséget biztosítottak, hogy a vegyivédelmi védőruhát és gázálarcot is magukra ölthessék az érdeklődők. A nem mindennapi viseletet számos fiatal ki is próbálta.

1596022816

A két székesfehérvári alakulat részt vesz majd a dunaújvárosi pályaválasztási kiállításon is november 22-én.

Fotó: a szerző felvételei