Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki értekezlet és látogatás a Teve utcában

Szöveg: Csorba Katalin főhadnagy |  2014. május 15. 13:23

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) parancsnoki értekezletének a Budapesti Rendőr-főkapitányság adott otthont május 9-én, pénteken.

A Teve utcai székháznál − amely a BRFK-n kívül az Országos Rendőr-főkapitányság és a Pest megyei Rendőr-főkapitányság vezető és adminisztratív szervezeti egységeinek is otthont ad − Meichl Géza rendőr dandártábornok, a budapesti rendőrfőkapitány gazdasági helyettese fogadta a parancsnoki értekezlet résztvevőit.

1595971894

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoki értekezlete a Budapesti Rendőr-főkapitányságon

A mintegy 400 fő befogadására alkalmas rendezvényteremben dr. Tóth Tamás rendőr dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány üdvözölte a dandár vezetőit. Kun Szabó István dandártábornok, az MH BHD parancsnoka és a rendőrfőkapitány egyetértettek abban, hogy a fővárosi rendőrség és a dandár között az elmúlt évek során valódi, szoros és kiváló együttműködés alakult ki. Ez több területen megmutatkozott már eddig is. Az árvízi védekezés, a rendezvények közös biztosítása, a rendészeti területen való szoros együttműködés mind sikertörténetei a közös munkának, csakúgy, mint az, hogy nemrég katonai rendészek akadályozták meg egy bűncselekmény végrehajtását a III. kerületben.

A parancsnoki értekezletet követően Kiss Róbert rendőr őrnagy beszélt a rendőrség felépítéséről, helyéről és szerepéről, majd Prohászka Richárd rendőr alezredes, főosztályvezető bemutatta az épületben működő Tevékenység Irányítási Központot. A résztvevők megtudták, hogy ebbe a központba futnak be a 112-es hívószám rendőrséget érintő hívásai. A korszerű infokommunikációs rendszereknek köszönhetően azonban csak olyan események, jelzések érkeznek, amelyek valós beavatkozást, intézkedést igényelnek.

1595971894

A Tevékenység Irányítási Központ

Fotó: a szerző felvételei