Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki továbbképzés Mályiban

Szöveg: Horniák Dóra |  2017. április 16. 9:21

Mályiban tartottak továbbképzést a napokban az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) parancsnoki állománya számára.

A kétnapos rendezvény vezetője Baráth Ernő ezredes, az alakulat parancsnoka volt.
A továbbképzésen a dandár vezetői állománya mellett Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa, dr. Kaiser Ferenc egyetemi docens, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetbiztonsági Intézet Katonai Nemzetbiztonsági Tanszékének vezetője, valamint Kálmán László alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Katonai Igazgatási Osztály kiemelt főtisztje is tartott előadást.

1596030605

A továbbképzésen szó esett az Elektronikus Iratkezelő Rendszerről, a vezénylőzászlósi rendszerről, az altiszti képzésről, a Szent Korona őrzésének történetéről, valamint az afrikai kontinensről Európába irányuló migrációs nyomás biztonságpolitikai hatásairól.

A felkészítés második napjának előadásai – egyebek mellett – a Budavári Palotaőrség és Honvéd Huszár Díszalegység létrehozásának terveiről, valamint az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerről szóltak.

1596030606

Fotó: a szerző felvételei