Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnokváltás a tűzszerész és hadihajós ezrednél

Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. február 4. 8:18

Fél évig az eddigi parancsnokhelyettes irányítja majd az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred munkáját. A hamarosan missziós területre induló alakulatparancsnok állománygyűlésen köszönte meg a katonák munkáját és elismeréseket adott át.

1596075718

Az alakulat rendezvényén részt vett Takács Attila Géza dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) szárazföldi haderőnemi szemlélője.

Szilágyi Zsolt Lajos ezredes február közepétől fél éves külszolgálatot teljesít majd, távollétében a parancsnoki feladatokat Bagi Szilárd alezredes, eddigi parancsnokhelyettes látja el.

Szilágyi ezredes köszöntötte a rendezvényen előléptetetteket, majd  összefoglalta az ezred tavalyi évben elért legfőbb eredményeit, s ugyanilyen lelkiismeretes munkát és pozitív hozzáállást kívánt az elkövetkező hónapokra.

1596075718

Takács Attila Géza dandártábornok nagyrabecsülését fejezte ki a tűzszerész, a hadihajós, a robbanóanyag-kereső kutyás és a tűzszerészbúvár területeken dolgozó katonák munkája miatt. Az állománygyűlésen az MHP szárazföldi haderő szemlélője a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program alakulatot érintő ütemezéséről is tájékoztatta az állományt.

1596075718