Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnokváltás az MH Katonai Közlekedési Központban

Szöveg: Gajda Fanni Anna | Fotó: a szerző felvételei |  2020. június 20. 13:21

A katonai közlekedés napját rendhagyóan június 18-án ünnepelte az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK), amelyen a központparancsnoki beosztás átadása is megtörtént: Pete Szabolcs alezredest a központparancsnoki beosztás kinevezésével egyidejűleg léptették elő ezredessé.

1596080897

Az ünnepi állománygyűlésen a katonai közlekedés napját ünnepelték, amelyet a hivatalos, június 6-ai időponttól eltérően – a COVID-19 járványügyi helyzet miatt – idén erre a későbbi időpontra halasztottak. A megemlékezés alkalmából Magyarország honvédelmi miniszterének és a Magyar Honvédség parancsnokának együttes köszöntő levelét is ismertették.

Az ezt követő parancsnoki beosztás átadás-átvétele sem a megszokott módon zajlott, de mindez már nem a koronavírus járvány miatt történt: 2019 szeptembere óta Fejes Károly alezredes megbízással látta el az alakulat parancsnoki feladatait tekintettel arra, hogy Bárdos Antal ezredes, a szervezet vezetője külszolgálatot teljesített a szarajevói NATO-parancsnokságon. A rendhagyó helyzet eredményeképpen az új parancsnok, Pete Szabolcs ezredes a parancsnoki beosztást Fejes alezredestől, ugyanakkor a szervezet csapatzászlóját Bárdos ezredestől vette át.

Az ünnepségen részt vett Schmidt Zoltán vezérőrnagy, MHP Haderőnemi Szemlélőség (logisztika) haderőnemi szemlélő, Kaposvári László dandártábornok, az MHP Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség csoportfőnöke és Csinga Mihály ezredes, az MH Logisztikai Központ megbízott parancsnoka.

1596080898

A személyügyi parancsok kihirdetését és a csapatzászló átadás-átvételét követően Bárdos Antal ezredes beszédében megköszönte Fejes alezredesnek és az állomány tagjainak a külszolgálata alatt sem szűnő szakmai hozzáértést és támogatást. Kérte, hogy ugyanolyan elkötelezettséggel, precizitással, kitartással, alázattal segítsék és támogassák az alakulat új vezetőjének munkáját, mint ahogy azt ezidáig tették.

Pete Szabolcs ezredes beszédében kiemelte, hogy nagy kihívások előtt áll. „Olyan vezetőnek kell lennem, aki képes önállóan, tudatosan, határozottan és felkészülten vezetni a rábízott katonákat. Ahogy eddigi pályafutásom során, ezután is szembe fogok nézni a kihívásokkal és ehhez bíznom kell önmagamban és munkatársaimban egyaránt."

Csinga Mihály ezredes méltatta Bárdos Antal ezredes a Magyar Honvédség kötelékében végzett több mint négy évtizedes szolgálatát. Példamutató munkássága, tanulmányai és a felsőbb vezetők által kapott kitüntetései példaként szolgálnak. Az MH Logisztikai Központ megbízott parancsnoka is megköszönte a központparancsnok eddigi munkáját, valamint a nyugdíj előtti rendelkezési állományba történő áthelyezése alkalmából jó egészséget és boldogságot kívánt.

Az ünnepség az elöljárók elismeréseinek átadásával fejeződött be. A végzős honvéd tisztjelöltek közül Orosz Réka honvéd tisztjelölt vehette át az MH KKK központparancsnoka által alapított Baross Gábor vándorserleget, amely a legjobb tanulmányi eredményt elért végzős honvéd tisztjelöltek részére alapítottak.

GALÉRIA

Címkékünnepség