Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pécsváradon az űrhajós

Szöveg: Mészáros Károly százados |  2015. február 10. 13:17

A KatonaSuli-program keretében látogatott Pécsváradra Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok február 5-én. A II. Béla Középiskolában tartott, élménybeszámolóval egybekötött előadáson zsúfolásig megtelt előadóterem várta az első magyar űrhajóst.

1595987472

Űrrepülése 35. évfordulója kapcsán Farkas Bertalan rövid utazásra invitálta hallgatóságát. Élménydús előadását eredeti felvételekkel tarkította, majd válaszolt a diákok kérdéseire. Az űrutazás kapcsán szerzett életre szóló élmények mellett az űrhajóstól megtudhatta a diáksereg, hogy miért is választotta a katonai hivatást, továbbá azt is, hogy a sport és az erőnlét mennyire fontos számára, és mennyire befolyásolta ez abban, hogy meghódíthatta az űrt.

1595987472

A pécsváradi intézmény a KatonaSuli-programban annak beindulásától kezdődően részt vesz, csakúgy, mint a katonasulis diákok oktatásában részt vevő pécsi toborzók, az MH HKNYP 7. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Központ munkatársai. A katonai fakultációt választó tanulók oktatója jelenleg Bátori Katalin őrnagy, a kaposvári 4. Toborzó- és Érdekvédelmi Központ részlegvezetője.

1595987472

Fotó: Horváth Zsolt százados

CímkékKatonaSuli