Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Példát kell mutatniuk

Szöveg: Mátyás-Révész |  2012. szeptember 5. 13:45

Megkezdték szolgálatukat a székesfehérvári székhelyű MH 43. Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél az augusztus 20-án esküt tett hadnagyok. Orosz Kingát, Bárdos Barna Hunort, Farkas Dániel Szilárdot és Kővári Attilát az alakulatnál dr. Révész Gyula mérnök ezredes, parancsnok köszöntötte. 

Az új hadnagyok érkezése alkalmából megtartott állománygyűlésen Révész ezredes elmondta: tisztességes helytállást vár el a tisztektől. 
Az ifjú hadnagyok számára nem volt ismeretlen az „új" szolgálati hely, hiszen csapatgyakorlatukat is ennél az alakulatnál töltötték le.

Tisztként azonban jelentős változásként érzékelik, hogy most már felelősség is jár beosztásukkal, hiszen „döntéseiknek már komoly súlya van" – nyilatkozta Kővári Attila hadnagy, akinek édesapja és bátyja is katonaként szolgált. 

1595940985
Bárdos Barna Hunor hadnagy kiemelte a példamutatás jelentőségét is, hiszen egy tisztnek minden helyzetben példát kell mutatnia. Ez az, ami segítheti beilleszkedésüket, valamint hozzájárulhat ahhoz, hogy beosztottaik is elfogadják őket. Ráadásul tőlük sokat tanulhat, hiszen ők rendelkeznek azzal a tapasztalattal, amiből elöljáróként meríteni tud.

A frissen diplomázott tisztek tudása, tenni akarása biztosíték arra, hogy pályafutásukat, amely megalapozott, tudatos választás volt, sikerként élhessék meg – mondta el Balogh Rezső mérnök őrnagy, a logisztikai zászlóalj parancsnoka. A zászlóalj ellátószázada kiemelt szerepet tölt be az MH Összhaderőnemi Parancsnokság kiszolgálásában. A most szolgálatba állt hadnagyok fontos szerepet kapnak a kiszolgálás mindennapjaiban, amely során mind az egyetemen, mind a csapatoknál megszerzett tapasztalataikat hasznosítani tudják, be tudják építeni a gyakorlatba.

Fotó: Bödő Viktória