Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Radarezred: folyamatos szolgálatban

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2020. február 8. 9:15

A rádiótechnikai csapatok napja alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott az MH 54. Veszprém Radarezred, február 6-án.

1596075914

Zentai László ezredes, parancsnok köszöntőjét követően Bakos László ezredes ünnepi beszédében ismertette és méltatta Bay Zoltán és kutatócsoportjának munkásságát, kiemelve: a világraszóló teljesítmény ma sem veszített jelentőségéből. A rádiótechnikai csapatok mindennapi szolgálatát és teljesítményét méltatva az ezredes úgy fogalmazott: minden döntés alapja az információ, melynek pontosan és időben kell a döntéshozó rendelkezésére állnia. Éppen ezért például a radarezred munkája bár jobbára észrevétlen, mégis szervesen épül be a haderő és az ország mindennapjaiba.

A rendezvényen felolvasták Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának ünnepi köszöntőlevelét. Az elöljárók méltatták a rádiótechnikai csapatok komoly szakmai felkészültséget és elhivatottságot kívánó munkáját, mellyel a nap huszonnégy órájában folyamatosan hozzájárulnak hazánk és a NATO-szövetségesi rendszer biztonságához. Kiemelték, hogy az MH 54. Veszprém Radarezred katonái déli határaink védelmében is megállta, illetve megállja a helyét. Elhangzott: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében az elkövetkezendő években a radarrendszer is részben megújul.

Az állománygyűlésen Kilián Nándor dandártábornok, az MHP légierő haderőnemi szemlélője és Zentai László ezredes elismeréseket adtak át.

A rendezvény a Honvéd Együttes tánckarának műsorával zárult.

GALÉRIA