Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rajtolt a világbajnokság Szolnokon

Szöveg: Révész Béla |  2018. augusztus 11. 15:00

Megkezdődött a 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokság hivatalos versenyprogramja augusztus 11-én, szombaton, Szolnokon.

1599191458
A pénteken ünnepélyesen megnyitott 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokság hivatalos versenyprogramja is elkezdődött augusztus 11-én. A harminckilenc nemzet ejtőernyősei részvételével szervezett torna első napi helyszíne az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis szandaszőlősi reptere volt, első versenyszámként a célba ugrással.

Mint azt a szervezőktől megtudtuk, a világverseny pontos menetét mindig az időjáráshoz, azaz a szél- és felhőviszonyokhoz kell igazítani. Az első napon a célba ugrás megkezdéséhez ideálisak voltak a körülmények, míg a stílusugrások elindításának időpontját csúsztatni kellett.

1599191459

Az idei világbajnokság első versenynapját a Nemzeti Közszolgálati Egyetem négy honvéd tisztjelöltje (akiket augusztus 20-án avatnak társaikkal együtt a Kossuth téren) nyitotta meg, akik Balogh Ádám hadnagy, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis speciális ejtőernyős kiképzőcsoport parancsnokhelyettese vezetésével ugrottak versenyprogramon kívül. A hadnagy kérdésünkre elmondta: a világbajnokság hatalmas presztízzsel bíró esemény mind a Magyar Honvédség, mind a helyi katonák számára, hiszen a szolnokiak közül többen is részt vesznek az eseményen hazánkat képviselve.

A verseny augusztus 19-én 19 óráig tart. A világbajnokság záró és díjátadó ünnepsége augusztus 20-án a szolnoki RepTárban lesz.

1599191459

Fotó: a szerző felvételei