Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Repülésbiztonsági konferencia Kecskeméten

Szöveg: honvedelem.hu / mh59.hu |  2015. február 5. 11:37

A közelmúltban rendezték meg a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis 2015. évi  repülésbiztonsági konferenciáját.

http://www.mh59.hu/rovatok/hu/hirek/repulesbiztonsagi_konferencia_2015/
1595987174

A rendezvényen részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, dr. Pogácsás Imre dandártábornok, a Honvéd Vezérkar logisztikai csoportfőnöke, Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) légierő haderőnem főnöke, valamint jelen voltak a Honvédelmi Minisztérium, az MH ÖHP, az együttműködő, illetve társalakulatok, a civil szervezetek, továbbá a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Közlekedésbiztonsági Szervezet vezetői, képviselői is.

1595987174

A konferencián Ugrik Csaba dandártábornok, a bázis parancsnoka értékelte az alakulat repülésbiztonsági helyzetét. Hangsúlyozta: nem egyszerűen az elmúlt év feladatainak ismertetéséről van szó, hanem mindazon anyagi, technikai, környezeti, valamint feltételrendszerek elemzéséről, amelyekben a repülőbiztonsági munka zajlik, és amelyek közvetve vagy közvetlenül befolyásolják a repülés biztonságos végrehajtását.

1595987175

Az értékelést követően a bázis parancsnoka oklevelet adott át Zakariás Zoltán főhadnagynak. A repülésbiztonsági főnökség által alapított elismerést azok kapják, akik munkájuk során közvetlen repülésbiztonsági veszélyre hívják fel a figyelmet, vagy ilyen veszélyt hárítanak el. Zakariás főhadnagy, mint az egyik leszálló repülőgép vezetője egy súlyos betonhibát észlelt és jelentett, amely a kifutópálya közepén keletkezett.

1595987175