Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

repülőbázis

Repülésirányítás női szemmel (1)

Repülésirányítás női szemmel

2021. március 8. 11:32

A nemzetközi nőnap alkalmából beszélgettünk hivatásról, kihívásokról és tervekről Setét Alexandra hadnaggyal, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ légvédelmi irányító tisztjével, aki családjának köszönhetően választotta a katonai hivatást, és azt vallja, hogy a támogató közeg, segítőkész és elfogadó kollégák a legfontosabb szempont szolgálata során.

20210222-Harrigian-vezds-kecskmemet (2)

Bázislátogatáson az USAFE parancsnoka

2021. február 23. 9:30

Hivatalos szakmai látogatása részeként Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison is járt Jeffrey L. Harrigian vezérezredes, az amerikai légierő Európában állomásozó erőinek (USAFE) parancsnoka és az általa vezetett delegáció.

eskü_indexkép

Eskütétel a repülőbázison

2021. február 18. 18:23

A Magyar Honvédség új tagjait köszöntötték Kecskeméten február 18-án, csütörtökön. Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis ünnepélyes eskütételén az alakulat parancsnoka, Ugrik Csaba dandártábornok méltatta az eskü és a katonai szolgálat fontosságát.

mh59_lövészet (3)

Katonai szolgálatuk első éleslövészetére készülnek

2021. február 6. 9:34

Katonai szolgálatuk első éleslövészetére készülnek az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis alapkiképzésére bevonult újoncok.

DV (6)

Kiképzésen a pápai kutató-mentő katonák

2021. február 2. 11:59

Kiképzési feladatok egész sorával indították az évet az MH Pápa Bázisrepülőtér kutató-mentő ejtőernyősei és felcserei.

MH PBRT alapkikepzes (23)

Fegyverropogás, robbanások: alapkiképzés a bázisrepülőtéren

2021. január 20. 14:28

Az MH Pápa Bázisrepülőtér alapkiképzésére 2020. december 7-én vonultak be azok a katonák, akik az elmúlt két hétben meghatározott lövészeti, robbantási, harcászati és kézigránátdobási feladatokat teljesítettek. Képgaléria a kiképzés legizgalmasabb pillanatairól.

pilóták

Megkezdik az unión belüli képzést a repülőbázis pilótái

2021. január 11. 9:18

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis három repülőgépvezetője - Koller Kinga hadnagy, Pető István főhadnagy és Osváth Zoltán százados - sikeres típusátképzésen vett részt Párizsban, a Falcon repülőgépre. A külföldi elméleti és szimulátoros tréninget követően, már a belföldi képzésen is túl vannak: hamarosan megkezdik az unión belüli képzést, felkészülést.

szolnok_fertőtleníté (1)

Közel háromezer négyzetmétert fertőtlenítettek a kecskeméti katonák

2020. december 22. 9:44

A kaskantyúi Harmónia Integrált Szociális Intézmény Idősek és Szenvedélybetegek Otthonában közel háromezer négyzetmétert fertőtlenítettek az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis katonái.

An-2 (4)

Újabb repülőgép távozott a szolnoki bázisról

2020. december 2. 10:59

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison tárolt An-2 típusú repülőgépet a napokban szállították át a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba. A repülőgépet - amely a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum tulajdonát képezi - katonák segítségével és rendőrségi felvezetéssel juttatták el végleges helyére. A kétfedelű, egymotoros repülőgép - összeszerelése után és a járványügyi helyzet enyhítését követően, illetve amint látogathatók lesznek a múzeumok - megtekinthető lesz a RepTárban.

20201127-nagykoros-mentesites  (2)

Nagykőrösön fertőtlenítettek a repülőbázis katonái

2020. november 27. 19:50

Újabb közintézményt, a nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézetet fertőtlenített a héten az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis kilenc katonája.