Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi tábor a kecskeméti repülőbázison

Szöveg: Krammer Attila főhadnagy | Fotó: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis |  2022. július 9. 16:19

Tavaly ugyan a járványügyi helyzet nem tette lehetővé, hogy a gyerekeknek honvédelmi táborokat rendezzenek a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, viszont idén annál nagyobb lendülettel láttak neki a szervezésnek a katonák.

Kecskemét_honvédelmi_tábor (13)

Idén három turnusban várják azokat a gyerekeket, akik a bázis mindennapi életébe szeretnének betekintést nyerni. Az első turnust július 4-8. között tartották meg.

A „bevonulás napján” 29-en foglalták el a szállásukat, majd zászlófelvonás következett. A fiatalok megismerkedtek a tábor rendszabályaival, a Kecskeméti Honvéd SE közreműködésével légpuskával lőhettek, a keceli haditechnikai parkban pedig a Magyar Honvédség korábbi, már hadrendből kivont technikai eszközeit nézték meg. A repülőbázison a tűzoltó szertár, illetve a tűzoltók napi életébe is betekintést kaptak.

Kecskemét_honvédelmi_tábor (10)

A hét közepén a gyerekeknek „airsoft” bajnokságot szerveztek, majd a bázis őrkutyabemutatóját nézhették meg, amit a repülőgépek statikus bemutatója követett. A szerdai napot egy közel tíz kilométeres menetgyakorlattal zárták. Másnap egy utasszállító gép kiképzési repüléséhez csatlakoztak a gyerekek, megnézték a tűzszerészek bemutatóját, majd szalonnasütéssel zárult a nap.

A tábor utolsó napján mindenki átvehette az Obsit-ot, illetve akik a légpuska lövészet során kiemelkedően teljesítettek, valamint a sportbajnokságon eredményesen szerepeltek, oklevelet és érmet is kaptak. A legjobb táborozó megkapta a már hagyománynak számító bordó barett sapkát. A repülőbázis 2022. évi első honvédelmi tábora – az ünnepélyes zárás után – a tábori zászló levonásával ért véget.