Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a kadét repülőtábor

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2022. június 25. 10:20

Ebben az évben is fantasztikus programok vártak azokra, akik jelentkeztek a honvédelmi sporttáborba.

SZHB_repülőtábor  (3)

A Honvéd Kadét Programban résztvevő középfokú tanintézmények hallgatói számára idén is a Honvédelmi Sportegyesület Szolnok – a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával – az MH 86. Szolnok Helikopter Bázissal együttműködve szervez táborokat.

Az idei első ötnapos táborban résztvevő húsz diák – érkezésük napján délelőtt – tájékoztatót kapott a Magyar Honvédségről, és repülős orientációs előadásokat hallgatott meg. A nap mások felében pedig már a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren repülhettek KA-7 és SF25C Falke repülőgépekkel.

SZHB_repülőtábor  (5)

A hét további napjain a repülések mellett kipróbálhatták a repülőgép-szimulátorokat, ellátogattak a RepTárba, valamint az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra, ahol lehetőségük nyílt megtekinteni a légijármű javítóüzemben folyó munkálatokat is. A repülőzászlóaljak látogatásakor beszélgethettek aktív helikoptervezetőkkel és repülőoktatókkal.

A tábor egyik legkedveltebb programja az volt, amikor a táborozók részt vehettek a helikopterbázis gyakorló repülésén és magasba emelkedhettek H145M helikopteren.

A tábor záró rendezvényén a résztvevők emléklapot kaptak a repülőtáborban töltött idő emlékére.