Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Romák, honvédelem és kultúra

Szöveg: Takács Vivien |  2014. július 1. 17:15

Alkotói pályázatot hirdet a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály a KatonaSuli-programban részt vevő iskolák tanulói számára.

„Az alkotói pályázat célja, hogy egy roma kultúrával kapcsolatos téma segítségével felhívjuk a fiatalok figyelmét a modern, önkéntes alapon szerveződő hadsereg tevékenységére" – mondta el a honvedelem.hu kérdésére válaszolva Szabóné Szabó Andrea alezredes.

A HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály kiemelt főtisztje, a tárca esélyegyenlőségi referense hozzátette: ebben az évben kiemelt szerepet kapott az első világháború a százéves évforduló miatt. Éppen ezért az egyik téma − grafika kategóriában − a „Katonák, sorsok, történelem" – az első világháború tükrében, a másik pedig az „Egy ősi roma" címet viseli. Aki ezt választja, annak egy − lehetőleg a katonasághoz kötődő – szakmát kell bemutatnia esszé formájában.

Az alezredes hangsúlyozta: ezekkel a témákkal a roma kultúrát, illetve a honvédelem eszme- és értékrendszerét szeretnék összekapcsolni.

A pályázatok leadásának határideje: 2014. október 20.