Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rózsafesztiválon vettek részt a katonák

Szöveg: Dr. Szendyné Horváth Julianna őrnagy |  2014. június 9. 18:09

Idén második alkalommal rendezte meg nyárindító fesztiválját a Ferencvárosi Művelődési Központ. A május utolsó napján megtartott Rózsafesztiválra a Magyar Honvédséget is meghívták.

1595973379

A rendezvényen a Magyar Honvédséget az MH Logisztikai Központ és az MH Anyagellátó Raktárbázis, valamint a központi zenekar képviselte. 

A Kovács Tibor alezredes vezényelte katonazenekar indította a napot egy népszerű zenedarabokból összeállított „ébresztő" koncerttel. A repertoárban helyet kaptak a klasszikus művek mellett Kálmán Imre operettslágerei is.

1595973379

A fesztiválon mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek nagy érdeklődéssel próbálták ki a HM Zrínyi Nonprofit Kft. médiakamionját, amelyben repülőgép-szimulátor, illetve lézerfegyveres lövészet várta az érdeklődőket. Mindezek mellett megtekinthették azt a kiállítást, amit a Magyar Honvédségben jelenleg használatos egyenruhákból és védőfelszerelésekből állítottak össze a katonák. 

A program az esti órákban a IX. kerület polgármestere, dr. Bácskai János és az MH Logisztikai Központ parancsnoka, Baráth István dandártábornok beszédével zárult.

1595973380