Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Safety Fuel 2014

Szöveg: MH LK |  2014. július 15. 6:33

Június 29. és július 12. között hajtották végre a németországi Putlos közelében a Bundeswehr Logisztikai Parancsnokság által a „Joint Logistics” német−magyar logisztikai együttműködés keretein belül rendezett Safety Fuel 2014 elnevezésű üzemanyag-technikai és együttműködési gyakorlatot.

A gyakorlat VIP-napján részt vett a Bundeswehr Logisztikai Parancsnokság parancsnokhelyettese, Wolfgang Gaebelein dandártábornok meghívására Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka és Schmidt Zoltán ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság logisztikai erők főnöke is.
Az MH Logisztikai Központ, az MH Anyagellátó Raktárbázis és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság közös szakalegységgel és törzstiszti állománnyal vett részt a gyakorlaton, mely a két nemzet által vállalt közös üzemanyag-tároló (TÜZAR, WARDAM-II) -képesség kialakításához vezető út fontos állomásának tekintendő.

1595975474

Volker Thomas dandártábornok, az 1. Logisztikai Dandár parancsnoka megnyitóját követően mindkét fél tájékoztató jelentést tett a meghívott vendégek részére a gyakorlat során kapott és végrehajtott feladatokról, az együttműködés megvalósulásáról. Magyar részről Szabó Elek alezredes, a gyakorlat társigazgatója tette meg jelentését.

A továbbiakban a nap folyamán dinamikus és statikus bemutatókra került sor, amelyeken a német−magyar szakállomány számot adott a tábori üzemanyagraktár (TÜZAR) és az annak részét képező WARDAM-II csővezeték-hálózat tábori körülmények között történő működtetéséről.