Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sárdagasztás, futás, mászás a II. Kaposvári Egyetem Cross Runon

Szöveg: Ónodi-Bán Nikolett főhadnagy |  2018. április 22. 19:42

Nyolc kilométeres dagonya és akadálypálya a kaposvári dombok között – százzal többen álltak rajthoz az idei KE Cross Runon, mint az első tornán.

1599185824
Sárban dagonyáztak, futottak és bálahegyet is másztak a napokban az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) katonái a somogyi megyeszékhelyen – nehezített pályán teljesítették a II. Kaposvári Egyetem Cross Run akadálypályáját, ahol a 416 induló között a katonai csapatok megmérettetésében a parancsnokság tartalékos, szerződéses és hivatásos katonákkal is képviseltette magát.

1599185824
Különböző természetes és mesterséges akadályokat kellett leküzdeniük, megmászniuk, de a sárdagonyás-vizes árok sem tarthatta vissza őket. A kétszer tizenöt különböző elemből álló akadály leküzdésével teljesítették a nyolc kilométeres távot a honvédők, akik külön kategóriában mérték össze állóképességüket és kitartásukat.

1599185824
A négyfős csapatok az első versenytől eltérő módon váltó rendszerben, páronként teljesítették az embert próbáló akadályfutást, az első kör után váltották egymást. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a HFKP elnevezésű csapat nyerte a katonák kategóriáját.

A győztes csapat tagjai Török Adrienn százados, Fekete Jenő főhadnagy, Mátyás Botond Hunor hadnagy és Tikász Ernesztina törzsőrmester voltak.

1599185824
Fotó: Gulyás Róbert törzszászlós