Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Segített a toborzókatona

Szöveg: Tóbiás-Ifju Tímea főhadnagy |  2017. november 29. 15:54

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság katonai toborzással foglalkozó altisztje, Suller Tibor főtörzsőrmester a parancsnokság épülete felé tartott, amikor a bejárat előtti trolibusz megállójában tántorgó 50 év körüli férfire lett figyelmes, aki félig eszméletlen állapotban a parancsnokság kapujának támaszkodott.

1596041790

A főtörzsőrmester nem tétovázott, azonnal megszólította a férfit, aki elmondta, hogy cukorbeteg és nagyon rosszul érzi magát, ezzel egy időben összerogyva, szinte eszméletlen állapotban esett a földre. Suller Tibor főtörzsőrmester jól tudta, hogy mit kell tennie, hiszen a családjában van cukorbeteg, így felismerte, hogy valószínűleg a túl alacsony vércukorszint miatt lehet rosszul a férfi, ezért biztonságos, stabil oldalfekvésbe helyezte és folyamatosan beszélt hozzá, próbálta eszméleténél tartani, közben pedig értesítette a mentőket. Pár perc múlva a férfi jobban lett, így a főtörzsőrmester szőlőcukrot adott neki.

Suller Tibor főtörzsőrmester gyors beavatkozásának, helyzetfelismerésének és segítségnyújtásának köszönhetően a cukorbeteg férfit a mentőszolgálat szakemberei már stabilabb állapotban vihették kórházba.


Fotó: a szerző felvétele