Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeresen zárult az érettségi a Petőfi laktanyában

Szöveg: Honéczy Júlia |  2015. június 23. 14:10

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Petőfi laktanyájában vehették kézbe érettségi bizonyítványukat a Budakalász Gimnázium Újbudai Tagintézményének hallgatói.

1595996158

Bő egy hónappal ezelőtt, a Budakalász Gimnázium kihelyezett esti tagozatán tanuló tizenhat hallgató a Petőfi laktanyában kezdte meg írásbeli érettségi vizsgáit. Most, a vizsgák végén megnyugodva, mosollyal az arcukon foglaltak helyet a Pajtás Ernő teremben, hogy átvegyék bizonyítványukat.

Széli Ferenc, a tagiskola vezetője már a tizenötödik érettségit szervezte meg a laktanyában. Mint elmondta, „az iskola általában jó eredményt ér el az év során, s az érettségin. A mostani tanulók mindannyian letették a vizsgákat, így az idei év ezért igen sikeresnek mondható. Általában aki eljut idáig, az eredményesen tud végezni. A legtöbben szerződéses katonák, akiknek ez az érettségi lehetőséget biztosít arra, hogy magasabb rendfokozatba kerüljenek, illetve van az osztályban két polgári alkalmazott, akik szintén a Magyar Honvédségnél dolgoznak."

1595996159

A Budakalász Gimnázium Újbudai Tagintézménye azzal a céllal működik a Petőfi laktanyában, hogy a katonáknak továbbképzést biztosítson. „A Magyar Honvédségen belül csak ebben az oktatási intézményben szerezhető meg esti képzésben a középfokú bizonyítvány" – tette hozzá Széli Ferenc.

Az idei év sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy az összes jelentkező kezében ott van az érettségi bizonyítvány.

1595996159

Fotó: a szerző felvételei

Címkékvizsga