Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sport- és pályaorientációs napok Győr-Moson-Sopron megyében

Szöveg: Horváth Éva Réka őrnagy |  2018. június 6. 17:56

Az enesei általános iskolában és a mórichidai napközi otthonos óvodában katonai bemutatóval, Péren pedig haditornaversennyel, valamint pályára irányító előadással nyújtottak elfoglaltságot a fiataloknak a Győr-Moson-Sopron megyei toborzó iroda és a kiképzőszázad katonái.

1599188402
A 7. Kiképzőszázad célja, hogy rendszeres együttműködést alakítson ki a megyei oktatási intézményekkel, amelyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a fiatalok – például előadások, látványos katonai bemutatók, illetve sportvetélkedők során – minél több ismeretet sajátíthassanak el a Magyar Honvédségről.

1599188402
Enesén és Mórichidán az ideiglenesen kiépített ellenőrző-áteresztő ponton civilek és járművek szabályos igazoltatását és átvizsgálását mutatta be a 7. Kiképzőszázad. A katonák – az alsós nebulók és az ovisok segítségével – elfogták és előállították a parancsoknak nem engedelmeskedő „rosszfiút".

1599188403
Péren, a sport- és pályaorientációs nap részeként megszervezett rendezvényen rövid időre katona lehetett a diákokból. A paintball lövészet, a lajhármászás, az akadálypálya és a gránátdobás, a gumikarabéllyal futás, a honvédelmi teszt, valamint a versenyt záró kötélhúzás mind-mind nagyon népszerűnek bizonyultak. A versenyszámok között lehetőség volt beszélgetni is, így kiderült, hogy már az általános iskolásokat is foglalkoztatja a katonai pálya. A toborzó altiszt a felsőéveseket tájékoztatta a Magyar Honvédségről, a katonai pályáról, a katonai közép- és felsőoktatásról, továbbá a szerződéses és az önkéntes tartalékos szolgálatvállalásról és a jelentkezés feltételeiről.

1599188403
Fotó: a szerző felvételei

Címkéksport