Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Sportfogadás” a bajnoknál

Szöveg: Tószegi Zoltán százados |  2012. december 14. 17:58

Ahogy közeledik az év vége, készülnek a számvetések, a mérlegek az idei teljesítményről. Szépen kirajzolódnak azok a területek, ahol van min javítani, vagy ahol az eddigi magas színvonalú munkát kell folytatni – és azok is, ahol kiemelkedőt sikerült produkálni.

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison – többek között – a sport is az utóbbi kategóriába került, az alakulat 2012-ben ugyanis megnyerte a Magyar Honvédség összesített sportbajnokságát.

1595946351

Lamos Imre dandártábornok, a bázis parancsnoka december 12-én fogadást adott mindazok tiszteletére, akik teljesítményükkel hozzájárultak a szép sikerhez. Sokan tettek sokat azért, hogy most legyen mit ünnepelni. Összesen 43-an mérték össze erejüket 26 másik alakulat legjobbjaival az összetett bajnokságot alkotó négy esemény (mezei futóbajnokság, lőbajnokság, járőrbajnokság és katonai háromtusa) valamelyikén. Közülük kiemelkedik Kisnémet László őrnagy, Barnáné Gunther Annamária főhadnagy és Pető Krisztián törzsőrmester teljesítménye, akik valamennyi versenyen részt vettek – és kiváló eredményeket értek el. Mindhárman a Magyar Honvédség 2012. évi járőrbajnokai, és a főhadnagy asszony szerezte a legtöbb pontot az alakulat versenyzői közül.

Lamos dandártábornok kiemelte: öröm és büszkeség számára parancsnokként fogadni az elismerést és a gratulációkat. Az érdem azonban mindenképpen azoké, akik szolgálati feladataik ellátása mellett nemcsak egészségük megőrzése és az előírt normák teljesítése, hanem az alakulat érdekében is sportolnak. Ezért – a sporteredmények rendszeres ismertetésén és méltatásán túl – mindenképpen megérdemlik, hogy ez az alkalom csak róluk szóljon.

1595946351

A parancsnok az egyéni legjobbak méltatása mellett kiemelte, hogy az összesített eredmény csapatmunka, és a kiélezett versenyeken sokszor nüansznyi különbségek miatt minden egyes pont, minden egyes másodperc számít. Az összetett bajnoki címhez mindenképpen „kell egy csapat", és büszkeségre ad okot, hogy ez Szolnokon megvan – nemcsak a versenyzésben, de a szervezésben is.

Molnár Imre őrnagy, testnevelőtiszt az egyenletes jó teljesítménynek tulajdonítja a sikert. Rövid beszédében ő is felhívta a figyelmet arra, hogy a csapatmunkában jóval többen vettek részt, mint a versenyeken.

A „86-os" versenyzői csak egy versenyen nem szereztek érmet, és a legrosszabb helyezésük a 4. hely volt. Emellett a dobogó mindhárom fokára felállhattak egyszer-egyszer, és ez a sokoldalúság az, ami idén egyértelműen a többiek fölé emelte az alakulatot. 

Fotó: Mezei László zászlós