Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sportszázad, alapkiképzés: az első hét kipipálva

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. június 17. 7:17

Túl vannak az alapkiképzés első hetén az MH Sportszázad katonasportolói. A napirend szerinti élet, a fegyelmezett magatartás és a feladatok pontos teljesítése nem új az élsportolók számára, azonban a katonai ismeretek magas szintű elsajátítása kihívás elé állítja őket.

1596080652

Az alapkiképzés nem csak a katonai alapismeretek elsajátítását szolgálja, hanem az első lépést is jelenti a katonai szocializáció felé. Több katonasportolónk is azt vallja, hogy az élsport és a katonaság sok mindenben hasonlít egymásra: nélkülözhetetlen a fizikai és mentális edzettség, illetve kulcsfontosságú a fegyelem is.

Az igazi kihívást a katonasportolóink számára leginkább az alaki és a speciális érintkezési formák elsajátítása jelenti, ilyen az alakzatban való közlekedés, a különböző tiszteletadási formulák, illetve a különböző helyzetekben való megszólítások és megszólalások módjai. A sportolók az alaki foglalkozások keretében sikeresen elsajátították az alapokat és fokozatosan haladnak a komplexebb feladatok felé.

1596080651

Az általános katonai ismereteket a gyakorlati órákon tanulják meg a résztvevők, ahol megismerkednek a kézi lőfegyverekkel és már a második hét első napján a biztonságos fegyverkezelést és a tüzelési testhelyzeteket gyakorolták.

A napi foglalkozásokat követően, ha fáradtabban is, de aktívan folytatják a felkészülést és az edzéseket, hiszen az állomány tagjai közül többen már kvalifikálták magukat a 2021-es nagy világversenyre.

GALÉRIA

Címkékkiképzés