Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakkiképzés raktárosoknak, raktárvezetőknek

Szöveg: Antal Ferenc |  2014. március 25. 14:07

Egyhetes, központi logisztikai szakkiképzést tart az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) a Magyar Honvédség raktáros, illetve raktárvezető beosztású katonái részére. A tanfolyam célja: a ruházati raktáros szakállomány szakmai ismereteinek bővítése, képességeinek fejlesztése a jelenleg érvényben lévő szabályzók alapján.

Az esemény azért rendhagyó, mert az MH Logisztikai Központ és alárendelt szervezete, az MH ARB tavaly június 24-i megalakulása óta ez az első tanfolyam, amelyet ruházati raktárvezetők, raktárkezelők, raktárosok részére szerveztek.

1595969150
Nagy Attila ezredes: ,,ez egy régóta elfeledett képessége a központi ellátást végző logisztikai szervezeteknek"

Nagy Attila ezredes, a bázis parancsnoka a szakkiképzést megnyitó beszédében − március 24-én, hétfőn − elmondta: a központi felkészítés elöljárói utasításra kezdődhetett meg. Ennek alapján az egyhetes képzést két helyőrségben tervezik lebonyolítani. Az elméleti képzés során a résztvevők a bázis területén ismerhetik meg a Magyar Honvédség ruházati ellátási rendjét, valamint az anyagellátással, kiszolgálással, tárolással, raktározással, elszámolással, nyilvántartással, karbantartással és egyéb szakfeladatokkal kapcsolatos teendőket.
A tanfolyam gyakorlati részét Táborfalván, a Kihelyezett Személyi Felszerelési Raktárban bonyolítják le, ahol a jelentkezők megismerik a ruházati raktározással, málházással, raktározással kapcsolatos feladatokat.

Bartha Richárd őrnagy, a raktárbázis kiképzési alosztályvezetője, a tanfolyam egyik koordinátora a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: a jelenlegi tanfolyamra tízen jelentkeztek, a résztvevők az MH Altiszti Akadémiáról, az MH Ludovika Zászlóaljtól, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandártól, valamint az MH Összhaderőnemi Parancsnokság katonai szervezeteitől érkeztek a képzésre az MH ARB Lehel úti bázisára.

1595969150
A mostani tanfolyamon hat alakulat tíz katonája vesz részt

Hozzátette: 2014-ben, tavaszi és őszi időpontokban mintegy tíz-tizenkét tanfolyamot (élelmezési raktáros, fegyverzettechnikai raktáros, elektronikai raktáros, üzemanyag-raktáros stb.) terveznek, amelyek időtartama egyenként 4-5 munkanap lesz.
Az ötnapos tanfolyam végén a résztvevők egy átfogó elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, amelyről igazolást kapnak.

Fotó: Hovári Nikolett