Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai elismerés a katonameteorológusnak

Szöveg: Koncz Attila |  2014. március 21. 15:23

 A meteorológiai világnap alkalmából szakmai előadásokra és elismerések átadására került sor az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) budapesti székházában. A kitüntetettek között volt Kovács László alezredes, az MH Geoinformációs Szolgálat szolgálatfőnök-helyettese.

1595968875
Pro meteorologia-díj Kovács László alezredesnek

Időjárás és éghajlat a fiatalokkal együtt, a holnapért – ez a meteorológiai világnap idei mottója. Az OMSZ elnöke, Radics Kornélia elmondta: annak a felvilágosító munkának a fontosságára szeretnék fölhívni ezzel a figyelmet, amit a fiatalok körében kell elvégezni, hogy ők is megismerjék az éghajlatváltozás folyamatát, várható következményeit, illetve a káros hatások mérséklésének lehetőségeit.

A Vidékfejlesztési Minisztérium képviseletében Rácz András helyettes államtitkár arról beszélt: az okostelefonoknak köszönhetően a fiatalok körében ma már mindennapos a legkorszerűbb előrejelzések használata, az viszont még kevéssé tudatosult bennük, hogy maguk is felelősséget viselnek az éghajlatváltozásért. Itt az ideje a gyors, határozott és bátor cselekvésnek, hogy mérsékeljük a felmelegedés negatív hatásait, ehhez viszont a következő nemzedékek bevonására is szükség van – tette hozzá.

A rendezvény keretében számos elismerést adtak át.

Kovács László alezredes, az MH Geoinformációs Szolgálat szolgálatfőnök-helyettese Pro meteorologia emlékplakettet kapott, az indoklás szerint a katonameteorológia szolgálat, annak civil elismertetése, illetve a társszervekkel való együttműködése érdekében kifejtett munkájáért.

1595968875
A meteorológia közös ügy

Fotó: Hovári Nikolett