Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai látogatás Szentendrén

Szöveg: Sáfár Anikó alezredes és Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: Kapás Viktor István hadnagy |  2020. március 4. 17:35

Az amerikai English Language Fellow (ELF) program keretében vettek részt szakmai látogatáson az MH Altiszti Akadémián az Amerikai Egyesült Államok Angol Nyelvi Regionális Irodájának, valamint budapesti nagykövetségének képviselői a napokban. A vendégeket a programot koordináló Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség munkatársai kísérték el Szentendrére.

1596076733

Az ELF program immár negyedik éve, tanévente egy angol anyanyelvű tanár delegálásával támogatja a Magyar Honvédség angol nyelvképzését, amit az MH Altiszti Akadémia, valamint a Nemzeti Köszszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Idegennyelvi és Szaknyelvi Lektorátusa biztosít.

Az ELF a STANAG 6001 szabvány szerinti – 1.1.1.1, 2.2.2.2. és 3.3.3.3. szintű – angol nyelvtanfolyamok hallgatóinak felkészítéséhez járul hozzá, valamint a nyelvtanárok részére szakmai felkészítést, továbbképzést is tart.

1596076734

A vendégek – akiket Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka fogadott – az ELF program jelenlegi eredményeiről és jövőbeni céljairól, feladatairól, valamint az angol nyelvoktatás előtt álló kihívásokról tájékozódtak Szentendrén. Ezt követően megtekintették a program keretében jelenleg Szentendrén oktató tanárnő, Tiffany Tryon egyik óráját is.

1596076734

A látogatás zárásaként Rozorné Jávor Tünde – az Altiszti Akadémia Idegennyelvi Oktatási Csoportjának vezetője – koordinálásával szakmai megbeszélést tartottak, amely során megvitatták a nyelvoktatás területén történő együttműködés további területeit és lehetőségeit, valamint az ELF program jövőjét.

1596076734
Címkéktanfolyam