Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai továbbképzés Mályiban

Szöveg: Markovits Szilvia őrmester |  2018. május 18. 11:46

Szakmai továbbképzésen vett részt az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) parancsnoki állománya a napokban Mályiban, a 3. számú Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központban.

1599187232
A kétnapos rendezvényt Mergancz Sándor dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitotta meg, majd  dr. Tikász Gyula nyugállományú alezredes, az MH Logisztikai Központ Technológiai Igazgatóság Hadfelszerelés Vizsgáló Osztályának (MH LK TI HVO) főelőadója tartott fegyverzeti bemutatót. Ismertette a Csehországban gyártott CZ P 07, CZ P 09 típusú pisztolyok, a CZ Scorpion Evo 3 A1 típusú géppisztoly és a CZ Bren 2 típusú gépkarabély legfontosanbb paramétereit. Elmondta: kimerítő próbáknak vetették alá a fegyvereket, amelyek során kiválóra vizsgáztak, hadi használatra alkalmasak lettek. A tesztek eredményeként – cseh licenc alapján – hamarosan megkezdődik a fegyvercsalád gyártása Magyarországon. A gyakorlati bemutató megtartásában segítséget nyújtott Vígh János törzszászlós, az MH LK TI HVO beosztott zászlósa, valamint Vass Gábor, a HM Arzenál Zrt. fejlesztési osztályvezetője.

1599187233
Ezt követően Erdődi Mihály őrnagy, az MH KRK Rendészeti Zászlóalj törzsfőnöke foglalta össze az alakulat baleseti helyzetét és a megelőzési lehetőségeket. A statisztikai kimutatások eredményeitől függetlenül felvázolt egy elméleti és gyakorlati programot a katonai járműveket vezetők továbbképzésére, kiemelve a balesetmentes közlekedés fontosságát. Az első nap sportfoglalkozással zárult.

A második napon Bartha László ezredes, az MH KRK törzsfőnöke foglalta össze a munkaidőkeret alkalmazásának előírásait, majd dr. Hevesi Tünde, jogi főelőadó ismertette a jelenlévőkkel az alakulat katonáira vonatkozó új intézkedéseket.

1599187233
A régióparancsnokok negyedéves beszámolóját követően Riczler Tamás ezredes, az alakulat parancsnokhelyettese adott tájékoztatást a közelgő missziós feladatokról, és az azokhoz kapcsolódó előkészítő munkákról.

1599187233
Fotó: a szerző felvételei