Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

rendész

KRK

Tetten érték a tolvajt a Katonai Rendészeti Központ járőrei

2021. március 31. 17:38

Szeszesitalt és édességet lopott az M7-es autópálya tárnoki pihenőjénél található benzinkút shopjában egy férfi; az elkövetőt az MH Katonai Rendészeti Központ két katonája, Fábián József törzsőrmester és Sebály István tizedes tartoztatta fel.

20210226-KRK-parancsnokvaltas (1)

Új parancsnok az MH Katonai Rendészeti Központ élén

2021. február 26. 20:00

Az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoki beosztását, vele együtt az alakulat csapatzászlóját Bartha László ezredes, az alakulat korábbi törzsfőnöke vette át a rendőrség kötelékébe visszatérő Mergancz Sándor dandártábornoktól.

doni_MHKRK (2)

A Don-kanyar hőseire emlékeztek

2021. február 6. 16:58

A magyar királyi 2. honvéd hadsereg tragikus sorsú hősei előtt rótta le tiszteletét az MH Katonai Rendészeti Központ tizenkét katonája és egy civil munkatársa.

20201207ms (1)

„A katonai rendész csak kér, és ha szükséges, beavatkozik”

2020. december 9. 7:08

Igen sok többletfeladat hárul az utóbbi hónapokban a katonai rendészekre. Mergancz Sándor dandártábornok, az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoka a honvedelem.hu-nak adott interjújában elmondta: a társadalom többsége pozitívan fogadja a katonák jelenlétét az utcákon.

különlegesművelet_korhaz (3)

Hatékony együttműködés

2020. december 8. 17:32

A gyöngyösi Bugát Pál kórházban az intézmény vezetőségével folytatott egyeztetést a Magyar Honvédség Parancsnoksága Különleges Műveleti Szemlélőség két munkatársa, dr. Joó Péter orvos alezredes, egészségügyi tanácsadó, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, vezénylőzászlós december 7-én, hétfőn. A látogatók ezt követően azt is megtekintették, hogy milyen területeken végzik feladataikat a kórházba beosztott katonák.

orzes-vedelmi feladatok_face (1)

Felkészültek a katonák az őrzés-védelmi feladatokra

2020. november 23. 16:03

Az MH Katonai Rendészeti Központ katonái közreműködnek a külképviseletek és a kormányzati objektumok őrzés-védelmi feladatainak ellátásában.

MHKRK

Büszke katona és jégkorongozó

2020. november 21. 7:19

„A lányaimat büszkeséggel tölti el, hogy édesapjuk katonaként a hazát szolgálja, és az egyenruháján ott van a nemzeti lobogónk színe, csakúgy, mint a csapat mezén a magyar címer” – mondja Bencze Péter főtörzsőrmester, az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) Mozgásbiztosító csoport, Mobil Rendész Részleg beosztott altisztje, aki másfél éve tagja a Magyar Rendészeti Jégkorong válogatott csapatának.

katonai rendori_indexkep

Katonai-rendőri járőrök városszerte

2020. november 17. 17:02

Az MH Katonai Rendészeti Központ katonái a fővárosi rendőrökkel közösen hajtanak végre járőrfeladatokat Budapest V. és XI. kerületeiben. A Magyar Honvédség ezzel is hozzájárul a koronavírus-járvány elleni védekezéshez, a rendőri erőket segítve.

20200926-emlekverseny  (18)

Ha bevállalod a chilis kekszet, féltávról lőhetsz

2020. szeptember 28. 7:18

Egy játékos sportversenyről nem könnyű feladat komolyan tudósítani. Szeptember 25-én, péntek reggel Budapesten, az Orczy kert NKE Arénája előtt egy perces néma csenddel emlékeztünk meg Somorjai Gáborról, a XVI. kerület fiatalon elhunyt főnyomozójáról, akinek szelleme tovább él ebben a barátságos, de kőkemény küzdelemben, amit jó barátjával, és kollégájával, V. Csabával álmodott meg a közelmúltban.

parancsnoki_latogatas (2)

Parancsnoki látogatás a Katonai Rendészeti Központnál

2020. szeptember 11. 16:05

Első alkalommal látogatott el Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka az MH Katonai Rendészeti Központhoz, ahol feladatszabó állománygyűlést tartott az alakulat katonái számára.