Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

rendész

Baráth_Ernő_Interjú (5)

Biztonságot szolgáltatunk

2021. július 6. 7:18

Baráth Ernő dandártábornokot nevezték ki az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) parancsnokának. A tábornok előző beosztásában hat éven át vezette az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárt. A váltásról, az elmúlt évek tapasztalatairól, valamint a jövő terveiről beszélgettünk vele.

20210630-KRK-parancsnokvaltas (6)

„Van jövője ennek a képességnek”

2021. június 30. 22:22

Baráth Ernő dandártábornok személyében új parancsnokot neveztek ki az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) élére június 30-án, szerdán, Budapesten. A parancsnoki beosztás ünnepélyes átadás-átvételén jelen volt dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

20210629-KRK

Emberségből jeles!

2021. június 29. 20:30

Az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) katonái nyújtottak segítséget egy durrdefektnél az M1-es autópályán, Tata közelében, június 29-én kedden.

KRK

Tetten érték a tolvajt a Katonai Rendészeti Központ járőrei

2021. március 31. 17:38

Szeszesitalt és édességet lopott az M7-es autópálya tárnoki pihenőjénél található benzinkút shopjában egy férfi; az elkövetőt az MH Katonai Rendészeti Központ két katonája, Fábián József törzsőrmester és Sebály István tizedes tartoztatta fel.

20210226-KRK-parancsnokvaltas (1)

Új parancsnok az MH Katonai Rendészeti Központ élén

2021. február 26. 20:00

Az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoki beosztását, vele együtt az alakulat csapatzászlóját Bartha László ezredes, az alakulat korábbi törzsfőnöke vette át a rendőrség kötelékébe visszatérő Mergancz Sándor dandártábornoktól.

doni_MHKRK (2)

A Don-kanyar hőseire emlékeztek

2021. február 6. 16:58

A magyar királyi 2. honvéd hadsereg tragikus sorsú hősei előtt rótta le tiszteletét az MH Katonai Rendészeti Központ tizenkét katonája és egy civil munkatársa.

20201207ms (1)

„A katonai rendész csak kér, és ha szükséges, beavatkozik”

2020. december 9. 7:08

Igen sok többletfeladat hárul az utóbbi hónapokban a katonai rendészekre. Mergancz Sándor dandártábornok, az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoka a honvedelem.hu-nak adott interjújában elmondta: a társadalom többsége pozitívan fogadja a katonák jelenlétét az utcákon.

különlegesművelet_korhaz (3)

Hatékony együttműködés

2020. december 8. 17:32

A gyöngyösi Bugát Pál kórházban az intézmény vezetőségével folytatott egyeztetést a Magyar Honvédség Parancsnoksága Különleges Műveleti Szemlélőség két munkatársa, dr. Joó Péter orvos alezredes, egészségügyi tanácsadó, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, vezénylőzászlós december 7-én, hétfőn. A látogatók ezt követően azt is megtekintették, hogy milyen területeken végzik feladataikat a kórházba beosztott katonák.

orzes-vedelmi feladatok_face (1)

Felkészültek a katonák az őrzés-védelmi feladatokra

2020. november 23. 16:03

Az MH Katonai Rendészeti Központ katonái közreműködnek a külképviseletek és a kormányzati objektumok őrzés-védelmi feladatainak ellátásában.

MHKRK

Büszke katona és jégkorongozó

2020. november 21. 7:19

„A lányaimat büszkeséggel tölti el, hogy édesapjuk katonaként a hazát szolgálja, és az egyenruháján ott van a nemzeti lobogónk színe, csakúgy, mint a csapat mezén a magyar címer” – mondja Bencze Péter főtörzsőrmester, az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) Mozgásbiztosító csoport, Mobil Rendész Részleg beosztott altisztje, aki másfél éve tagja a Magyar Rendészeti Jégkorong válogatott csapatának.

×