Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Van jövője ennek a képességnek”

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Nagy Gábor |  2021. június 30. 22:22

Baráth Ernő dandártábornok személyében új parancsnokot neveztek ki az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) élére június 30-án, szerdán, Budapesten. A parancsnoki beosztás ünnepélyes átadás-átvételén jelen volt dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

20210630-KRK-parancsnokvaltas (9)

„Erre a képességre mindenképpen szükség van önálló formában. Van jövője ennek a képességnek” – hangsúlyozta beszédében dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy. A Magyar Honvédség parancsnoka elmondta: „kell az az ellenőrzési alegység, amelyik objektív módon tud visszacsatolni arról, hogy mi folyik az alakulatoknál. Legyen az hazai vagy nemzetközi kontingens. Emellett képes betartani és betartatni, azokat a szabályokat, amit mi elvárunk saját magunktól, illetve a társadalom elvár a katonáktól.”

20210630-KRK-parancsnokvaltas (8)

Baráth Ernő dandártábornok beszédében az új beosztásával kapcsolatban kiemelte: megtisztelő és egyben kihívásokkal teli ez a feladat. „Megtisztelő, hiszen egy országos hatáskörrel bíró katonai szervezet vezetését bízta rám az elöljáró. Egy olyan szervezetét, amely nap mint nap, meglehetősen nagy elöljárói, civil és katonai nyilvánosság, valamint kontroll alatt végzi feladatait, magas szakmai felkészültséggel, odaadással, lelkiismeretesen” - mondta, majd a katonai rendészek koronavírus-járvány alatti munkáját méltatta.

20210630-KRK-parancsnokvaltas (4)

Bartha László ezredes, az alakulat törzsfőnöke beszédében a katonai rendészekre háruló feladatok fontosságára, valamint az elmúlt évtized sikeres helytállására hívta fel az alakulat katonáinak figyelmét.

A rendezvény – amelyen mások mellett Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Parancsnoksága különleges műveleti haderőnemi szemlélőség vezénylőzászlósa is részt vett – elismerések átadásával ért véget.