Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szalagavató bál katonasulisoknak

Szöveg: F. M. |  2016. december 1. 9:15

A napokban tartotta meg szalagavató bálját a II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium katonasulis osztálya Budapesten, a Patonyi László Sportcsarnokban.

1596024030

Az iskola 2012-ben csatlakozott a KatonaSuli-programhoz és még ebben az évben megkezdődött a katonai alapismeretek oktatása Faludi Miklós főtörzsőrmester kiképző altiszt, óraadó tanár vezetésével.
Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral (MH BHD) együttműködési megállapodásban álló oktatási intézmény első, négy évfolyamos katonasulis osztálya teljes létszámmal indult. Az osztály csapata már a második héten megnyerte a katonasulisok járőrbajnokságát, más budapesti iskolák elől hódítva el a kupát. A diákok ezt követően a Balaton-átúszáson, KatonaSuli- és military-táborokban edzették tovább magukat.

1596024031

Ezt a négy éves időszakot zárták le képletesen november utolsó hétvégéjén, a végzősök szalagavató bálján. A rendezvényen a honvédség képviseletében Szijártó Richárd alezredes, a dandár megbízott törzsfőnöke gratulált az intézmény vezetőségének az elért eredményekért, és megköszönte az éveken át tartó eredményes, közös munkát.
Májusban az osztály túlnyomó többsége érettségi vizsgát tesz katonai alapismeretekből, és a  diákok egyharmada azt tervezi, hogy a katonai vagy a rendőri hivatást választja.

1596024031

Fotó: Horniák Dóra

CímkékKatonaSuli