Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szép eredmények az év első mezei futóbajnokságán

Szöveg: Vén Attila |  2014. március 25. 9:33

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) püspökszilágyi kiképzőbázisán és lőterén március 19-én több mint 140-en vettek részt az idei év első mezei futóbajnokságán.

1595969144
Nem kímélték magukat

A megmérettetésen a Honvédelmi Minisztérium, a Honvéd Vezérkar, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, az MH Katonai Közlekedési Központ, az MH Egészségügyi Központ, valamint az MH BHD állománya mellett a KatonaSuli-programban tanuló középiskolások is részt vettek.

A futóbajnokságot Baráth Ernő ezredes, az MH BHD törzsfőnöke nyitotta meg. Elmondta: az évadnyitó sporteseményen a részt vevő állomány tagjainak számot kell adniuk fizikai felkészültségükről és a sport iránti elkötelezettségükről. Hozzátette: reményei szerint a bajnokságot a kitartás, a fair play, valamint a balesetmentes célba érkezés jellemzi majd.

1595969145
Elrajtolt a mezőny

A 3000 méteres futást több kategóriában – férfi abszolút, 40 év feletti férfi, 40 év alatti férfi; 35 év feletti és 35 év alatti női; KatonaSuli férfi és női − indították. A 6000 méteres futamban minden kategória indult. 4×1000 méteres váltóban a férfi abszolút kategória és a katonasulis fiúk, illetve vegyes váltó és a katonasulis lányok versenyeztek.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen Kun Szabó István dandártábornok, az MH BHD parancsnoka adott át díjakat a helyezetteknek.

A tábornok gratulált a versenyen részt vett állománynak, és örömét fejezte ki, hogy a megmérettetést az egészséges, tisztességes hozzáállás jellemezte.

1595969145
Kemény tempóban futottak

Fotó: Szabó Lajos zászlós

Dokumentumok

Címkéksport