Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Születésnapi jókívánságok

Szöveg: Galambos Sándor |  2016. május 21. 10:09

Emléklappal köszöntötte nyolcvanötödik születésnapja alkalmából Fekecs Dénes nyugállományú őrnagyot dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök.

1596013847

A közelmúltban ünnepelte 85. születésnapját Fekecs Dénes nyugállományú őrnagy. A jeles nap alkalmából az egykori tüzértisztet dr. Simicskó István és dr. Benkő Tibor vezérezredes is felköszöntötte. A honvédelmi miniszter és a vezérkarfőnök jókívánságait Durgó Tamás százados, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának vezetője adta át.

Dénes bácsi gazdálkodó családból származik, húszéves korában, 1951-ben vonult be sorkatonai szolgálatra. A karcagi légvédelmi tüzérekhez került, ahol aztán nagy hasznát vette a polgári iskolai végzettségének: lényegesen gyorsabban és pontosabban számolt, mint a társai. Parancsnokai felfigyeltek az átlagost messze felülmúló tehetségére és Budapestre, a Kossuth Tüzér Tiszti Iskolára küldték továbbtanulni. A végzés után, 1953-ban, a kecskeméti tüzérezredhez helyezték, majd négy év múlva Zalaegerszegre kellett költöznie a családjával. Egészségi állapotának megromlása miatt, az ottani tüzér alakulattól vonult 1980-ban nyugállományba. Egy év múlva pedig visszaköltöztek felesége szülőfalujába, a Kecskemét mellett Hetényegyházára.

1596013847

Fekecs Dénes és felesége kecskeméti tiszti klubban ismerkedtek meg, ahol Ilonka akkor felszolgálóként dolgozott. Egy idő után pedig valahogy „úgy alakult", hogy a jó kiállású tüzértiszt vacsoraadagja mindig dupla akkorára sikerült, mint a többieké – 62 éve élnek boldog házasságban. Fiúk, dr. Fekecs Dénes rendőr ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalvezetői beosztásából vonult nyugállományba. Fiú unokájuk, dr. Fekecs Dénes rendőr százados őrsparancsnokként szolgál, a lányok közül az idősebb, jogi egyetemi végzettséggel bírósági titkár Kecskeméten, a fiatalabb pedig másodéves joghallgató Szegeden. Dénes bácsiék dédunokája, Zoé pedig két és fél hónappal ezelőtt született.

1596013847

Fotó: a szerző felvételei

Címkéktüzér