Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Születésnapi jókívánságok

Szöveg: Galambos Sándor |  2014. október 13. 21:05

Emléklappal köszöntötte 65. születésnapja alkalmából Tóth Sándor nyugállományú ezredest az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka.

A közelmúltban ünnepelte 65. születésnapját Tóth Sándor ezredes.
A kecskeméti MH Légijármű Javítóüzem egykori parancsnokát Vanyur Tibor ezredes is felköszöntötte. Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokának jókívánságait Durgó Tamás százados, az 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője, Bozóki János ezredes, az javító üzem mostani parancsnoka jelenlétében adta át.

1595980572
* * *

Tóth Sándor 1968-ban, a szegedi gépipari technikumban érettségizett, majd felvételt nyert a Kilián György Repülőműszaki Főiskolára. Sárkányhajtómű szakon szerzett diplomát, az első tiszti beosztása Pápán volt. Négy évet szolgált a vadászrepülő ezrednél, majd Moszkvában elvégezte a Zsukovszkij Repülőmérnöki Akadémiát. Ezt követően Szentkirályszabadjára került, az An-26-os önálló szállító repülőszázadhoz. Miután az alakulata Szolnokra diszlokált, kinevezték az ottani MN 89. Vegyes Szállító Repülőezred műszaki szolgálata főnökekének. Ebből a beosztásból „csábította" Kecskemétre Egri Károly ezredes, az akkori Központi Repülőgép Javító Üzem parancsnoka. Tizenkét évig az alakulat termelési helyettese volt, nyolc évig pedig a javító üzem parancsnoka. Ebből a beosztásából vonult nyugállományba 2006-ban.

Fotó: a szerző felvétele