Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Táborfalvai kisdiákok a nyílt napon

Szöveg: Ernszt József törzszászlós |  2014. december 7. 19:50

December 1-jén laktanyai nyílt napot szervezett az MH Anyagellátó Raktárbázis, amelyre számos, a KatonaSuli-programban részt vevő iskola is ellátogatott.

Az alakulat 2014 februárjában együttműködési megállapodást kötött a táborfalvai Csurgay Franciska Általános Iskolával. Az iskola honvédelmi szakkörének töretlenül nagy sikere van a diákok között, amit több sikeres rendezvényen való részvétel is igazol. Ilyen volt például a nyári szünetben megrendezett kéthetes honvédelmi tábor. Most télen újabb kalandba vágtak bele a szakkör diákjai: a kilométereket és a zord időjárási viszonyokat leküzdve Budapestre utaztak, hogy testközelből is kipróbálhassák azokat az eszközöket, amelyekről az iskolapadban ülve sokat hallottak már.

1595984114

A gyerekek lőttek céltáblára a fegyverre felszerelt ST-11 lőszimulátorral. Kezükbe fogták a Magyar Honvédségnél rendszeresített különböző kézifegyvereket, majd lehasalva céloztak az amerikai gyártmányú nehéz géppuskával és az automata gránátvetővel. Bemásztak a motoros gumicsónakba, belenéztek a különböző éjjellátó berendezésekbe, beülhettek a repülőgép katapultülésébe, fejükre rakták a pilótasisakot. Felpróbálták a mesterlövészek által használt álcaruhát, megnézték a rendszeresített ruhákat és azokat, amiket a közeljövőben viselni fognak a katonák.

CímkékKatonaSuli