Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábornoki látogatás Észtországban

Szöveg: Kapás Viktor hadnagy |  2017. július 28. 9:19

Magyar delegáció tett látogatást − élén Horváth Gábor dandártábornokkal, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnokával − a Training Bridge 2017 kiképzési feladaton, Észtországban részt vevő magyar kontingensnél július 21−23. között.

1596036678

A látogatás első napján Horváth Gábor dandártábornok megbeszélést folytatott az elhelyezést biztosító észt 2. Lövészdandár törzsfőnökével, Janus Andalus alezredessel, aki bemutatta az altiszti és sorállományú katonák kiképzésének felépítését, valamint szólt az észt alakulatról, annak rendszeresített technikai eszközeiről. A tájékoztatót követően a tatai dandár parancsnoka, az eddigi együttműködést megköszönve, a dandár logójával ellátott emléklapot adott át Janus Andalus alezredesnek.

1596036678

A megbeszélést követő állománygyűlésen Horváth Gábor dandártábornok − egyebek mellett − az alakulatra jövő évben váró missziós feladatokról beszélt.

1596036678

Másnap észt technikai bemutatón, illetve egy gyakorló- és lőtérbejáráson vett részt a magyar delegáció. Megállapították, hogy a kontingens részére biztosított gyakorló- és lőterek megfelelő körülményeket biztosítanak a lövész szakharcászati feladatok gyakorlására és a katonák lőkészségének fejlesztésére.

1596036678

Ezt követően magyar−észt futballmérkőzéseket tartottak, amelyeken négy magyar és két észt csapat vett részt. A versenyt az 1. számú észt csapat nyerte, a legjobb kapus is ebből a csapatból került ki, a gólkirályi címet pedig a magyar 2. szakasz csapatából Csomós András őrvezető érdemelte ki teljesítményével. A díjazottak okleveleit Horváth Gábor dandártábornok adta át.

1596036679

Fotó: Szabóné Varga Erika zászlós és a szerző