Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábornoki vizit a raktárbázison

Szöveg: Koncz Attila |  2014. március 17. 13:40

Négy ország részvételével tartott logisztikai gyakorlat keretében látogatott el az MH Anyagellátó Raktárbázis budapesti központjába a cseh és az osztrák katonai felsőoktatás két vezető beosztású tábornoka március 17-én. hétfőn. A vendégek megismerkedtek az alakulat feladataival és képességeivel.

1595968805

Terék Tamás alezredes, parancsnokhelyettes tartott prezentációt

Két hetes logisztikai gyakorlatot tartanak ezekben a napokban magyar, osztrák, cseh és – idén első alkalommal – szerb tisztjelöltek részvételével. A program Ausztriában kezdődött, ahol négy napig főleg az elméleti ismereteken volt a hangsúly, majd Magyarországra települtek át a hallgatók, hogy immár gyakorlati feladatokat hajtsanak végre négy Pest megyei település bevonásával.

A nemzetközi környezetben, kizárólag angol nyelven folyó csapatmunka eredményét március 17-én, hétfő délután értékelik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán, majd Csehországban folytatódik a gyakorlat.

1595968805

Jocham tábornok tájékozódik az alakulat munkájáról

A FOURLOG 2014 elnevezésű kiképzés keretében látogatott Budapestre Dieter Jocham dandártábornok, az osztrák szövetségi haderő logisztikai tiszti iskolájának parancsnoka és Rudolf Urban nyugállományú dandártábornok, a Brnóban székelő cseh védelmi egyetem rektorhelyettese.
A tábornokok az MH Anyagellátó Raktárbázis budapesti központjában tájékoztatást kaptak az alakulat történetéről, feladatairól és speciális képességeiről, majd tapasztalatot cseréltek magyar kollégáikkal a missziós feladatok logisztikai támogatásának gyakorlatáról.

1595968806

Vendégek és vendéglátók

Fotó: Galovtsik Gábor