Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Támogatás a határon szolgálóknak

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2017. február 10. 15:44

Többségében tartós élelmiszerekből álló felajánlást kaptak február elején az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék katonái Hódmezővásárhelyen.

1596027369

A Zsaruellátó néven ismert csoport békéscsabai és szegedi önkéntesei között folyamatos a kapcsolattartás, amelynek eredményeként az utóbbi időszakban összegyűlt felajánlásokat közösen adták át Kiss Róbert ezredesnek, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnokának és a hódmezővásárhelyi katonáknak.

A csoport egyik képviselője elmondta: a támogatásukat és hálájukat szeretnék kifejezni a határon szolgálatot teljesítőknek és ezzel az adománnyal járulnak hozzá a feladatok sikeres ellátáshoz. „A felajánlások általában civilektől és kisebb vállalkozásoktól érkeznek. Főleg azok keresnek meg minket, akinek családtagja, vagy ismerőse a határon teljesít szolgálatot és szeretné, hogy a Zsaruellátó eljuttassa az ajándékát a megfelelő helyre"- tette hozzá a békéscsabai önkéntes.

1596027370

Elhangzott az is, hogy Szegeden van egy közel 70 éves néni, aki rendszeresen visz nekik csomagot, amelyet a katonáknak, vagy rendőröknek ajánl fel.

A Zsaruellátó néven, civil kezdeményezésre szerveződött csoport már nem az első alkalommal tett – többnyire édességekből, energiaitalokból, vitaminokból, gyógykészítményekből, tartós élelmiszerekből és gyümölcsből álló – felajánlást a határon szolgáló katonák számára.

Fotó: a szerző felvételei