Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanulás, egy életen át…

Szöveg: Orosz Adrienn |  2017. június 28. 14:29

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) laktanyájának falai között Széli Ferenc, a Budakalász Gimnázium Újbudai Tagintézményének vezetője immár tizenhetedik alkalommal szervezett esti iskolát a tagiskola diákjai számára.

1596035110

A Budakalász Gimnázium Újbudai Tagintézménye azzal a céllal működik a Petőfi Sándor laktanyában, hogy a katonáknak felnőttképzési lehetőséget biztosítson. A hallgatók többsége szerződéses katona, akiknek ez a képzés lehetőséget biztosít arra, hogy magasabb rendfokozatba kerüljenek.

A június 23-i bizonyítványosztáson huszonegy hallgató vehette át sikeres érettségi bizonyítványát a Pajtás Ernő teremben. A bizonyítvány mellé Arany János Toldi című kötetét kapták. A teljes létszámból öten már rendelkeztek érettségivel, ők a továbbtanulásuk érdekében javítóvizsgát tettek.

1596035111

A hároméves képzést záró bizonyítványátadáson Széli Ferenc köszöntötte az egybegyűlteket, majd Galambos Klára, az érettségi vizsgaelnöke felolvasta a dicséretben részesültek névsorát, akik közül az MH Anyagellátó Raktárbázis állományába tartozó Győrfi Viktória évfolyamelsőként általános dicséretben részesült.

Baráth Ernő ezredes, az MH BHD parancsnoka záróbeszédében elmondta: ,,Az ész és az érték folyamatosan pallérozható."

1596035111

Fotó: Horniák Dóra

Címkékvizsga